Nieuws

De Groene Stroom houdt jou graag op de hoogte van nieuwe initiatieven, projecten en ontwikkelingen en andere interessante duurzame onderwerpen.
Nieuws

Actueel rondom
De Groene Stroom

Met regelmaat plaatsen we hier de nieuwste ontwikkelingen van onze projecten en initiatieven maar ook berichten van onze voorzitter en mede initiatiefnemers van de coöperatie. Graag delen we ook nieuws uit de regio als het over verduurzamen gaat en ons dit raakt. Schrijf je in via de nieuwsbrief onder aan deze pagina en blijf altijd op de hoogte en mis niets!
Social Media

Blijf op de hoogte

Volg ons ook via Facebook. Laat weten wat je van ons vindt en deel onze berichten met je vrienden en jouw netwerk!

Zonneveld De Punt

Zonneveld de Punt is volgens plan in mei 2022 in bedrijf

Zonneveld de Punt is volgens plan in mei 2022 in bedrijf. Met een totale omvang van 5.500 zonnepanelen produceert het 2.961.000 kW. Goed voor het stroomverbruik van ongeveer 1000 huishoudens. Het gehele Zonneveld wordt aangelegd en onderhouden door Groendus BV (www.groendus.nl).

Lees meer

Zonnepanelen langs de A15

Het leek even alsof er voor dit project onvoldoende basis was, maar dat was gelukkig een voorbarige conclusie. De wethouder van duurzaamheid Marten Japenga is in opdracht van de Ridderkerkse Gemeenteraad bezig met een compleet onderzoek omdat hij alle mogelijkheden wil benutten om dit project toch mogelijk te maken.

Lees meer

Windmolens Nieuw-Reijerwaard

n de vorige Nieuwsbrief konden wij u weinig positiefs melden over ons grootste project; de drie windmolens op Nieuw-Reijerwaard.
We hebben de afgelopen maanden – zelfs midden in de vakantietijd – een aantal intensieve besprekingen gehad op het hoofdkantoor van ENGIE in Bunnik.

Lees meer

Zonnepark De Punt in Barendrecht

Goed nieuws: de aangevraagde subsidie voor de 800 (!) zonnepanelen aan De Groene Stroom is toegekend. Ook al zijn nu nog niet álle kosten in beeld, we verwachten nu wel een rendabel project te kunnen realiseren. Voor de Barendrechters…!

Lees meer

Zonnedak De Werf Ridderkerk

Voor deelnemers aan dit postcoderoosproject is één bericht van belang. De postcoderoos- regeling is onlangs flink gewijzigd. Bij de oude regeling was het mogelijk de panelen voor de resterende periode, bijvoorbeeld door verhuizing of overlijden over te doen aan een andere bewoner binnen het postcoderoosgebied.

Lees meer