Nieuws

De Groene Stroom houdt jou graag op de hoogte van nieuwe initiatieven, projecten en ontwikkelingen en andere interessante duurzame onderwerpen.
Nieuws

Actueel rondom
De Groene Stroom

Met regelmaat plaatsen we hier de nieuwste ontwikkelingen van onze projecten en initiatieven maar ook berichten van onze voorzitter en mede initiatiefnemers van de coöperatie. Graag delen we ook nieuws uit de regio als het over verduurzamen gaat en ons dit raakt. Schrijf je in via de nieuwsbrief onder aan deze pagina en blijf altijd op de hoogte en mis niets!
Social Media

Blijf op de hoogte

Volg ons ook via Linkedin. Laat weten wat je van ons vindt en deel onze berichten met je vrienden en jouw netwerk!

CO2 vermindering

Het overzicht van 2023 voor zowel de Fakkel als de Punt.

Te zien is:
* Beschikbaarheid
* Energieproductie
* CO2 saving

Lees meer

Zonneveld de Punt klaar voor gebruik

Zonneveld de Punt klaar voor gebruik! In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan Zonneveld de Punt in Barendrecht. De bouwfase is afgerond en het zonneveld is klaar voor gebruik. Op 15 september was Wethouder van der Linden bij de oplevering van het project. In totaal wekt het zonnepark met 5538 zonnepanelen jaarlijks 2.900 MWh groene stroom op. Dat staat gelijk aan stroom voor ongeveer 1100 huishoudens per jaar.

Lees meer
Zonneveld De Punt

Zonneveld de Punt is volgens plan in mei 2022 in bedrijf

Zonneveld de Punt is volgens plan in mei 2022 in bedrijf. Met een totale omvang van 5.500 zonnepanelen produceert het 2.961.000 kW. Goed voor het stroomverbruik van ongeveer 1000 huishoudens. Het gehele Zonneveld wordt aangelegd en onderhouden door Groendus BV (www.groendus.nl).

Lees meer

Zonnepanelen langs de A15

Het leek even alsof er voor dit project onvoldoende basis was, maar dat was gelukkig een voorbarige conclusie. De wethouder van duurzaamheid Marten Japenga is in opdracht van de Ridderkerkse Gemeenteraad bezig met een compleet onderzoek omdat hij alle mogelijkheden wil benutten om dit project toch mogelijk te maken.

Lees meer