Zonnepark De Punt in Barendrecht

Goed nieuws: de aangevraagde subsidie voor de 800 (!) zonnepanelen aan De Groene Stroom is toegekend. Ook al zijn nu nog niet álle kosten in beeld, we verwachten nu wel een rendabel project te kunnen realiseren. Voor de Barendrechters…!

We gaan er vanuit dat dit project volgende jaar ook in Barendrecht zorgt voor een mooi zonnerendement en een flinke CO2-reductie.

Perceel
Zonnepark De Punt wordt gerealiseerd op een “verloren” perceel tussen het spoor, de Rijksweg en de Barendrechtseweg. Het is een zogenaamd postcderoosproject volgens de vernieuwde regeling. Deelnemers moeten binnen de postcoderoos wonen. Die roos wordt in principe gevormd door het postcodegebied waarin de panelen liggen plus alle aangrenzende postcodegebieden. Dat is zo’n beetje de hele gemeente Barendrecht.Groendus zal de zonneweide realiseren, inclusief de 800 panelen en Coöperatie De Groene Stroom ten behoeve van haar leden (en aanstaande leden) zal overnemen.
Coördinator Lex Arkesteijn en Barendrechter Jan Jippes spannen zich in om dit mooie zonneproject in samenwerking met Groendus te realiseren.

Start werving
Binnenkort starten we met het werven van deelnemers. Bewoners maar ook kleine bedrijven of organisaties die binnen de postcoderoos zijn gevestigd, kunnen deelnemen mits zij lid zijn van Coöperatie De Groene Stroom of dat worden. De deelnemers hoeven over de “eigen” opgewekte zonnestroom geen energiebelasting (van ± 12 ct per kWh) te betalen tot een maximum van de zelf gebruikte energie thuis.
Ook de wethouder van duurzaamheid Tanja de Jonge steunt de duurzame plannen van De Groene Stroom, want ook de gemeente streeft ernaar de energiebehoefte in Barendrecht zo snel mogelijk te verduurzamen en ziet graag dat daar zoveel mogelijk bewoners bij zijn betrokken.

Facebook
Twitter
LinkedIn