Neem contact op met de contactpersoon:

Zonneveld de Punt

Uniek in Barendrecht Zonneveld de Punt.

Samen investeren in duurzame energie zonder gedoe!

In Barendrecht wordt in het voorjaar van 2022 een groot zonneveld gerealiseerd.

Op een tot op heden ongebruikt gronddepot dat na de aanleg van de Betuwelijn is ontstaan ten noorden van de A15 en ten Westen van de 1e Barendrechtseweg in Barendrecht wordt door Groendus BV een zonneveld ontwikkeld.

Coöperatie de Groene Stroom (DGS) is met Groendus in gesprek om daarvan 800 panelen over te nemen. De ontwikkeling, aanleg, aansluiting van het gehele veld wordt door Groendus verzorgd.

Deze 800 zonnepanelen zijn gereserveerd voor inwoners die in dezelfde postcode of aanliggende postcodes wonen. Inwoners van Barendrecht en Lombardijen kunnen door een aantal zonnepanelen te kopen bijdragen aan de opwekking van duurzame elektriciteit.

Coöperatie De Groene Stroom organiseert de lokale betrokkenheid en zorgt voor de financiering (VV) en de participatie (EV) binnen het postcoderoos gebied rond het Zonneveld.

Coöperatie de Groenstroom heeft voor dit project (SCE) subsidie verworven waardoor het voor deelnemers aantrekkelijk wordt om in plaats van zonnepanelen op hun eigen dak te plaatsen zonnepanelen in een zonneveld te hebben.

De voordelen hiervan zijn duidelijk:

· altijd een goede zonligging, dus een optimale opbrengst per paneel;

· geen relatief dure installatiekosten per paneel;

· het eigen verbruik en de opgewekte stroom hoeven niet op hetzelfde moment te vallen, waarmee teruglevering aan het net tegen zeer lage opbrengst voorkomen wordt; (De salderingsregeling wordt vanaf 2023 afgebouwd.)

· geen onderhoud aan eigen dak, installatie en panelen;

· gegarandeerd professioneel energiemanagement met hogere opbrengst tot gevolg.

Zodra de gesprekken tussen Groendus en DGS zijn afgerond starten we met de werving van participanten binnen de aanliggende postcodes 2991,2992,2993,2994 en 3076

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn