LEG UW ZONNEPANELEN OP HET DAK VAN SPORTZAAL DE WERF!

Met elkaar willen we Ridderkerk graag snel en slim verduurzamen. Energie besparen en duurzame energie opwekken en gebruiken. Met ons project De Werf gaan we een grote zonnepaneleninstallatie realiseren op het dak van Sportzaal De Werf in Slikkerveer. De gemeente Ridderkerk, eigenaar van de sportzaal, stimuleert dit duurzame initiatief van harte en stelt deze locatie hiervoor gratis ter beschikking voor een periode van maar liefst 25 jaar. En natuurlijk willen we in Ridderkerk nog veel meer grote daken gaan voorzien van zonnepanelen!

de-werf-2a

Afb. Rechts het gedeelte van Sporthal De Werf waar de panelen op het dak komen.

Waarom en voor wie?
Investeren in het opwekken van zonnestroom is allereerst goed omdat het schone ‘groene’ stroom oplevert. Hiermee voorkomen we dat fossiele brandstoffen zoals kolen, olie en gas worden gebruikt voor het produceren van stroom. Groene stroom opwekken met zonnepanelen is inmiddels heel aantrekkelijk. Steeds meer huizen en gebouwen worden voorzien van zonnepanelen. Maar wat als je zelf geen (geschikt) dak hebt of het lelijk vindt op je eigen dak? Bij het project De Werf kunnen deelnemers hun zonnepanelen op het dak van De Werf leggen en wekken daarmee zelf schone zonnestroom op. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom dit interessant is voor u, zoals:
>  u bent huurder of eigenaar van een appartement en heeft dus geen ‘eigen’ dak;
>  u heeft wel een eigen dak, maar u vindt zonnepanelen niet mooi staan of u wilt geen bekabeling in uw woning;
>  u heeft wel een eigen dak, maar u wilt niet het gedoe van de selectie en aanschaf;
>  u heeft al een aantal zonnepanelen op uw dak, maar wilt u er nog meer hebben en daar is geen plek meer voor.
Dit zijn allemaal redenen waarom het interessant is om uw zonnepanelen op het dak van De Werf te gaan leggen. Voorwaarde is wel dat er wordt voldaan aan de vereisten die de overheid aan de Postcoderoosregeling stelt.

Postcoderoosregeling
We maken voor dit project gebruik van de zogenaamde Postcoderoosregeling, een regeling van de overheid om lokale opwek van duurzame energie te stimuleren. De stimulering is vooral financieel: deelnemers ontvangen namelijk gedurende 15 jaar van elke opgewekte kWh een volledige teruggave van de betaalde Energiebelasting van hun eigen verbruik. Dit wordt ook wel ‘indirect salderen’ genoemd. Voor 2019 is de energiebelasting 11,93 cent per kWh incl. btw.
Voorbeeld: indien op De Werf per zonnepaneel 250 kWh stroom wordt opgewekt, dan krijgt u voor elk zonnepaneel een bedrag van €29,82 terug van de energieleverancier van uw eigen aansluiting. U krijgt echter nooit meer terug dan dat u heeft betaald, dus meer opwekken dan uw eigen verbruik levert niet nog meer teruggave op. Voorts heeft u nog recht op uw aandeel van een eventuele winstuitkering van de coöperatie. Deelnemers kunnen al meedoen vanaf één paneel en tot een maximum van ongeveer 40 panelen. De investering per paneel is éénmalig €425,­. per paneel inclusief een voorschot voor btw van €75,­. Het voorschot krijgt u binnen een jaar al terug van de Coöperatie, dus de netto investering ligt op €350,­. per paneel.

Voor dit project kan iedereen in Ridderkerk meedoen met een postcode in de reeks 2981 t/m 2986. Indien u net buiten dit gebied woont, heeft u helaas pech voor dit project… maar niet getreurd, we willen zo spoedig mogelijk   starten met eenzelfde soort project waar alle andere postcodes van Ridderkerk wel in vallen. Misschien weet u wel een eigenaar van een groot dak of stuk land die dit beschikbaar zou willen stellen of wilt u ons helpen om deze te vinden? Laat het ons graag weten!

image001

Afb. Postcoderoos voor De Werf: Ridderkerk 2981 t/m 2986 en Alblasserwaard 2953 en 2961.

Belangstelling om mee te doen?
Indien u belangstelling heeft voor één of meer panelen op het dak van De Werf, dan kunt u zich, geheel vrijblijvend, aanmelden. Wij houden u dan persoonlijk op de hoogte van de ontwikkeling van het project.

Ja, ik heb belangstelling
Contact
Dit project wordt begeleid door Frits Lakemeier, een ervaren specialist in de ontwikkeling en exploitatie van postcoderoosprojecten. Voor persoonlijke vragen kunt u als volgt contact met Frits maken: telefoon 0652 390 491 of e-mail: frits@degroenestroom.org.